Японският гигант Sony започна поетапно да ъпдейтва своите телефони към Android 10. В началото на ноември компанията обеща ъпдейти до Android 10 на осем свои устройства.

Очаквано първите, които получават подобрената версия на OS-а на Google, са флагманите от 2019 година Xperia 1 и Xperia 5.

Виж още: Ето кой спечели смазващ 4K OLED телевизор от Philips

Множество потребители използваха социалната мрежа Twitter, за да съобщят, че са получили ъпдейта до Android 10.

Трябва да припомним обаче, че мобилните оператори контролират ъпдейтите на отделните телефони, което означава, че потребителите на родните A1, Telenor и Vivacom могат да получат ъпдейтите по различно време.

Конкретният номер на новия билд е 55.1.A.0.748, а той включва и кръпките за сигурност към ноември 2019 година. Основните подобрения на Android 10 освен по-добрата производителност и по-дългия живот на батерията са наличието на „Тъмен режим“, нови възможности за навигация и помощни потребителски допълнения за следенето на местоположението на даден потребител.

Ъпдейтът е с големина 725 MB, допълва Xperia Blog.

Следващият поред телефон е Xperia XZ3, който ще получи своя Android 10 в началото на януари 2020 година. Xperia XZ2, XZ2 Compact, XZ2 Premium, Xperia 10 и Xperia 10 Plus ще бъдат ъпдейтнати към Android 10 в първото тримесечие на 2020 година.

За съжаление Xperia XZ1 и XZ1 Compact, дебютирали в края на 2017 година, няма да получат официален Android 10 от Sony.

Тагове: