Въпреки че продажбите на смартфони продължават да падат, Sony най-накрая внесе някои дългоочаквани ревизии в своята гама Xperia тази година. Най-впечатляващият от тях беше обновеният дизайн на дисплеите със съотношението 21:9.

Според нова информация Sony се подготвя да разшири фокуса си върху водещия сегмент с общо четири нови устройства през следващата година, заедно с поне още три на пазара в средния клас.

Смята се, че и четирите флагмана се захранват от предстоящия чипсет Snapdragon 865 и ще дойдат с 5G свързаност, докато се очаква някои от тези в средния клас да работят на предстоящия Snapdragon 735, за който се носи слух, че поддържа и 5G.

Спечели убийствен 4K OLED телевизор на Philips

Още през юни видяхме ранни рендъри на предстоящо устройство Sony с шестоъгълна камера настройка. Според новия теч това е новият водещ модел Sony за 2020 г., наречен Xperia 0.

Слуховете твърдят, че устройството ще поддържа 5G, а освен това получихме кратко разяснение за камерата му, от което се предлага, че тя е 48 MP основен сензор с променлив F1.2 / 2.4 обектив, заедно с вторичен 12 MP сензор със същия F1. 2 / 2.4 обектив. Останалата част от конфигурацията на камерата включва 20 MP F / 2.4 модул, 16 MP F / 2.4 единица, 8 MP F / 2.4 сензор и 0.5 MP ToF сензор.

Изложението IFA 2020 е посочено като възможна дата на премиерата на Xperia 0.

Xperia 1, който беше първият флагман на Sony през 2019 г., получава ревизия за следващата година и ще дойде като Xperia 1.1. Смята се, че телефонът има четворната камера отзад и 4K панел отпред.

Очаква се Xperia 5 да получи и ревизирана версия за 2020 г., наречена Xperia 5.1. Очаква се устройството да е малко по-компактна версия на по-големия Xperia 1.1 със същата четворна камера, но с QHD дисплей. Xperia 1.1 и 5.1 трябва да бъдат обявени около MWC 2020.

Що се отнася до средния диапазон на Sony, слуховете са, че Xperia 10 ще е наследен от Xperia 10.1, който уж ще има 5G свързаност, но слухът не предоставя много подробности. Смята се, че Xperia 10 Plus ще бъде актуализиран като Xperia 9.1 и също така трябва да носи 5G поддръжка.

Виж още: Вкусът на Android 10 идва за тези телефони на Sony

Тагове: