Всички знаем, че природата е красива. Не, тя е повече от това, но понякога думите не могат да го опишат. Въпреки че всеки ден се натъкваме на красиви снимки, които да засвидетелстват горното твърдение, продължаваме да се впечатляваме. В галерията, която искаме да споделим с вас, ще откриете на най-добрите снимки на биологичния свят, заснети през последната година. Конкурсът се изготвя от Society of Biology и това е третото му поредно издание. В него можете да видите снимки на леопард, който дебне жертвата си, паяк, сякаш излязъл от друг свят, а това дори не е всичко.

Темата на тазгодишното издание на конкурса беше „Дом, хабитат и убежище“, а победителят, избран от над 800 снимки, е Били Чапман, който е уловил през обектива си малко птиче, кацнало в задния двор на къщата му.

 

Снимката победител

Н. Рам (17 години) спечели в категорията „Млади фотографи“. Снимката му със сигурност привлича вниманието, тъй като на нея е запечатан красив леопард. Още девет снимки бяха отличени, а вие можете да ги видите в нашата галерия. Коя улови вашия поглед?

Вижте и
"Земята: красота, заснета от Kосмоса"