Проектите за високоскоростни подземни тунели на Boring Company все още имат екстравагантна репутация в САЩ, но съвсем скоро това може да е без значение. Илон Мъск разкри, че ще обяви официално старта на дейността на Boring Company в Китай, по време на посещението си в Шанхай за Световната конференция по изкуствен интелект между 29 и 31 август.

Все още има много неизвестни, включително и това, какъв ще бъде първият проект, но при всички положения крачката е голяма за Boring Company, която досега бе ограничена само в родината си. Мъск намекна още, че тя е готова да прокопае подводни тунели, макар че официално не сме чули такъв анонс.

Предприемачът не обясни защо компанията се разширява точно в Китай, макар че има няколко потенциални причини. От една страна, не толкова стриктните регулации там могат да бъдат в полза на нейната дейност, а от друга големите гъстонаселени райони могат да имат по-голяма полза от такива тунели. Освен това помага и фактът, че Tesla вече присъства в Китай.

Настаняването на Boring Company може да представлява удобен начин за разширяване плановете на автопроизводителя в региона.

Виж още: Илон Мъск слага сензори в човешки мозък още догодина