Принудителният престой у дома се отразява на психиката не само на хората, но и на домашните любимци. Ако се притеснявате какво се случва в главата на вашето куче, нов изкуствен интелект ще го сподели – само като слуша неговия лай.

AI cистемата скоро ще стане част от интерактивната умна камера за кучета Furbo, която ви позволява да общувате по различни начини с него. AI-то идентифицира различни видове лай, за да улови сигнали на необичайно поведение. Системата е построена на базата на алгоритъм, който използва десетки хиляди 10-секундни клипове, записани с камерата. След това клиповете са изгледани от потребители, за да бъдат пресети резултатите.

„Така можем да ви кажем не само, че вашето куче лае, но и че вие, скимти и е ядосано“, казва компанията, стояща зад джаджата.

До момента камерата се използваше предимно за да увери собствениците, че техните домашни любимци са добре, когато отсъстват. Сега обаче фокусът ще пада вече не върху хората, а върху самите животни и тяхното психическо състояние.

Междувременно някои компании предвиждат да използват AI в същите ситуации, но за котки.

Виж още: Коронавирусът заплашва една от най-големите сделки в историята