„Бохемска рапсодия“ е една от най-известните рок песни в света и е гледана над 1 милиард пъти само в YouTube. Изглежда, че мнозина са се опитвали да докарат неповторимия глас на вокала Фреди Меркюри. Сега Google и Queen обединиха усилия за създаването на FreddieMeter: изкуствен интелект, който трябва да определи доколко гласът ви може да наподобява този на легендарния вокал.

Системата е проектирана да анализира гласа на човек и да сравнява ключови характеристики като тембър, мелодия и др. с тези на Фреди Меркюри. В края получавате резултат между 0 и 100 точки, за да видите колко близко или далече сте от това да се превърнете в една от емблемите на музикалната сцена.

Според Google, FreddieMeter използва нов модел на машинно обучение, захранен с изолираните вокали на Фреди Меркюри, както и на негови подражатели. Може да се пробвате с четири любими песни от репертоара на групата: Don’t Stop Now, Somebody To Live, We Are The Champions.   Бъдете спокойни – данните от вашите пеене не се качват в сървъри, а самият експеримент е наличен за РС, Android и iOS.

АI проектът отбелязва първия концерт на Фреди Меркюри и Queen, който се е състоял през ноември 1975 г.  

Виж още: Превъзходството на Google – защо е още твърде рано да си говорим за квантови компютри?

Тагове: