Ако някога сте желали да изпитате приземяването на Аполо 11 на лунната повърхност, две предстоящи приложения за добавена реалност ще ви дадат най-доброто изживяване извън самия полет.

USA Today, Florida Today и Смитсъновият институт са партньори в създаването на AR изживяване в реално време, който ще ви позволи да видите всеки аспект на мисията - от излитане до кацане на Луната. Опитът е създаден, за да отбележи 50-годишнината от историческото постижение.

Приложението 321 Launch вече позволява на потребителите да се наслаждават в реално време на самия старт на днешните космически полети. От 16 юли тя ще предложи същото изживяване и с кацането на Луната на Аполо 11, сякаш се случва днес.

Но още преди това ще можете да влезете в духа на нещата. Някои части от AR съдържанието ще бъдат на разположение в приложението от 4 юли, а приложението на USA Today ще ви информира за всичко, което трябва да знаете преди самата мисия, като се започне на 9 юли.

Потребителите ще научат за всеки етап от старта на Saturn V, подробности за командните и лунните модули и ще видят как всичко се слива, за да отведе трима астронавти на Луната.

Приложението е задължително за всеки, който има интерес по темата. По време на изстрелване на живо с 321 Launch може да гледате как ракета излита от всякаква плоска повърхност, тъй като анимираната холограма ви показва какво прави тя в реално време. Данните за телеметрията генерират прогнозно пътя на полета, което ви позволява да следите скоростта, ускорението и надморската височина на активния старт в AR просто като насочите телефона към небето. Само докоснете, за да преминете на живо предаване, докато гледате от всякъде по света.

Виж още: Porsche свали шапка на Tesla – вижте защо