В последно време Porsche прави 180-градусов завой по отношение на електрическите коли. Сега легендарната немска компания изненада всички, като публично призна успехите на Tesla и потвърди, че е-колите скоро ще станат обичайно явление по пътищата.

Шефът на Porsche в Северна Америка Клаус Целмер публикува открито писмо в USA Today, който е най-големият по тираж вестник в САЩ. Озаглавено „Porsche смята, че искате следващата ви кола да бъде електрическа“, то говори за промяната в тенденциите в автобизнеса и посочва, че все по-широкото разпространение на зарядни станции за е-коли ги прави по-удобни за притежание.

Нещо повече, шефът на Porsche дори признава, че Tesla e компанията, доказала наличието на потребителско търсене със своя Model 3.

Виж още: Бензиновият гигант Hummer минава на ток?

„Миналата година Model 3 изпревари по продажби всички скъпи седани в САЩ. Знаем, че американските потребители прегръщат новите технологии, а когато те се разпространят, изборът ще стане още по-голям. Вижте само колко смартфони може да си купите днес, откакто Apрle пусна iPhone през 2007 г.“

Подобен жест от голяма автомобилна компания, чийто бизнес идва от коли с бензин, е показателен. Хубаво е, че Porsche признава успеха и дори споменава Tesla, което не е нещо, което компаниите в бранша правят често. Когато влиятелна компания като Porsche приема е-колите за масово явление, това ще убеди още повече хора поне да обмислят идеята за е-кола като техен следващ автомобил.

Тагове: