Япония най-сетне може да се присъедини към държавите, които са извършили успешни частни космически полети. Компанията Interstellar Technologies успя да изведе своята ракета MOMO-3 в открития космос, като тя премина с лекота т.нар. линия Карман преди да падне обратно в Тихия океан. Както подобава на такова монументално начинание, стартът е скромен и ракетатa се задържа само 8 мин и 35 секунди, но това бе достатъчно за Interstellar, тъй като първите два опита завършиха с провал.

Прието е границата на атмосферата да е точно сто километра или т. нар. „Линия Карман“ по името на американския физик Теодор фон Карман, който през 50-те години на 20 век предлага дефиницията „космическо пространство“

Залогът за новата мисия бе много голям и крайната цел на Interstellar e да започне да изважда малки сателити в околоземна орбита на цена, значително по-малка от държавната. Така сегашното постижение бе първата крачка в тази посока. Освен това, успешният полет намалява поне малко напрежението върху компанията и нейния ръководител Такафуни Хори. Скандалният бизнесмен, който бе осъден за счетоводни измами, предизвика доста полемики когато обяви, че навлиза в бизнеса с космически полети.

Това показва, че неговата инициатива може да работи поне на базово ниво – сега предизвикателството е този успех да се трансформира в мащабно бизнес начинание.