Най-новата компания от Силициевата долина (Silicon Valley), която ще предложи технология, свързана с виртуалната реалност (VR), е AMD. AMD разкри Liquid VR: комплект за разработка на софтуер (SDK), насочен към „улесняване на виртуалната реалност за всички“. Съобщението идва от презентация на GDC 2015г. в Сан Франциско, където VR новините доминираха тази седмица.

Но какво означава Liquid VR за разработчици и потребители? По същество този SDK прави всичко много по-лесно. По време на презентацията на AMD на GDC 2015 един от представителите на компанията каза: "Вие можете да включите Oculus Rift в компютър и да започнете 3D визуализация директно към VR очилата, дори без SDK от Oculus."

Без много излишни обяснения Liquid VR е поредното решение за улеснение на работата на разнообразни VR очила с различните типове устройства. Liquid VR също така оптимизира използването на тези VR очила на конкретния компютър (задвижван от чипове на AMD, разбира се).

От AMD казват, че техният Liquid VR SDK е първата публична стъпка на компанията към поддръжка на VR. Има и готови партньорства и планове за бъдещето. Директорът на инженеринга в Oculus VR Ануж Госалиа казва, че компанията му е "много развълнувана" от нещата, които AMD прави за VR, и че Oculus работи по сближаване на практиките на AMD със своите собствени. Например способността просто да включите Rift очилата и те да се разпознаят като VR устройство, а не като нов монитор.

Има още много, много работа, която компаниите трябва да свършат заедно, но в крайна сметка целта е устройствата за виртуална реалност да работят безпроблемно.

Вижте и официалното видео на AMD за Liquid VR:

 

 

Прочетете още: Google работи по VR версия на Android

Тагове: