Лондон иска да осигури на хората по-безопасно пресичане, чрез куп датчици и устройства. Кметът на Лондон, Борис Джонсън, обяви, че градът ще започне изпитания на интелигентна система за пресичане, която, той твърди, че никога не е била тествана някъде по света преди.

Системата ще използва камерите, монтирани на светофарите, за да открие, кога са се струпали повече пешеходци и автоматично ще настройва сигналите за преминаване, за да осигури по-бързо пресичане на пътя от големи тълпи. Транспортната агенция на града планира да настроят така системата, че светлините да се променят по-бързо, когато всички са преминали безопасно от другата страна.

Идеята за тази система е почерпила вдъхновение от автомобилната SCOOT System (Split Cycle Offset Optimisation Technique), която автоматично променя сигналите, в зависимост от потока на трафика. За разлика от SCOOT, която е вече активна на 3000 места в Лондон, то пешеходната е все още в начален етап. Пилотното тестване е насрочено да започне това лято в близост до метростанции Balham & Tooting Bec Tube.

Имайки предвид, че пешеходните инциденти са ежедневие и се случват навсякъде (през 2010, 4280 пешеходци са били убити в САЩ), то ние се надяваме, че тестовете на новата система ще бъдат успешни и тя ще се разпространи и в други страни в бъдеще.

 

Nissan обновява лондонските таксита отново, работи по електрически модел.