Полскaта компания за дизайн Studio Gyalik се опитва да предизвика дискусия за огромното количество хранителни отпадъци, които остават след  хората, като изработи маса изцяло от сухи и твърди френски франзели. Проектът е вдъхновен от изследване, проведено във Виена, където резултатите показват, че храната изхвърляна в австрийската столица може да нахрани половината население на Граз (втория по големина град в Австрия).

За създаването на колоритно изглеждащата маса са използвани единствено съвсем сухи френски франзели, а идеята зад нея е да предизвика хората да говорят повече за оползотворяването на храната, както и да намали безразборното изхвърляне на хранителни продукти. Тя би паснала идеално в изложението, което се провежда в момента в Италия под надслов: „The Food Project: The Shape of Taste“. В него дизайнери и готвачи от цял свят ще обединят усилия да покажат всички форми, които може да заеме храната и как тя се слива с индустриалния свят около нас.

 

Тагове: