Международната космическа станция може да се наблюдава в определени моменти от Земята, а благодарение на нов инструмент от NASA вече може да я видите как прелита в нощното небе над вашия град, пише Tech Times.

Космическата агенция пусна добавка към своята платформа Spot the Station, която представлява уиджет за всеки сайт, даващ информация на потребителите кога могат да видят над главите си космическата лаборатория.

"За всеки, който се интересува от космически изследвания или просто е любопитен за живота извън планетата ни, мигът, когато види за пръв път станцията от Земята, е страхотен", казва Сам Скимеми, програмен директор на отдела за МКС в NASA.

Ако искате да добавите този уиджет към вашия сайт, може да използвате неговия сорс код от тук и просто да го копирате на страницата си, избирайки между една зададена локация или опция посетителите да избират локация. Плановете са станцията да остане в орбита поне до 2024 г., а според някои разчети е възможно животът ѝ дори да бъде удължен до 2028 г., така че имате повече от достатъчно време, за да се насладите на гледката.



Виж още: Как да откриете в небето Международната космическа станция