Honda разкри актуализираната версия на своя Civic Type R, планиран за 2020, с много стилистични промени и подобрени технологии.

Подобренията на този Type R наподобяват тези, които бяха направени по стандартния модел на колата през ноември, сред които е например променената предница, която вече разполага с по-голяма решетка с цел подобрено охлаждане на двигателя. Добавянето на ексклузивната Boost - синя боя, пък прави фейслифт модела още по-разпознаваем и го разграничава доста от по-обикновената стандартна версия.

Разбира се, не можем да за съдим книгата само по корицата. Колата има и куп други промени "отвътре", като окачването, което при Type R може да се настройва за подобрен комфорт при каране, намалено триене и подобрено кормилно управление. Това носи и по-добро сцепление при завоите. Подобрена е и спирачната мощност, като моделът ще разполага с нова технология спирачни дискове от две части и спирачни накладки, предназначени за по-стабилно намаляване и по-добро изпълнение при високите скорости. Скоростният лост също е стилизиран и променен, като вече самият ход на скоростите ще е много по-къс и удобен. Относно новата "сетивна" safe система, тя ще помага със спазване на правилната лента, разпознаване на пътните знаци, адаптиращ се автопилот и аварийно спиране.

  Виж още: CES2020: Най-щурите продукти, които видяхме на тазгодишното мегаекспо 

Тype R запазва своя турбо 2.0-литров четирицилиндров двигател с мощност и въртящ момент, които не са променени - 316 bhp и 295lb Ft. Както преди, мощността се препраща към предните колела чрез 6-степенна ръчна скоростна кутия. Трите режима на шофиране - комфорт, спорт и R +, остават на разположение с нова функция към спортния режим -  да се контролира звученето на двигателя в интериора по желание на водача.

Все още предстои цените да бъдат разкрити, но Honda твърди, че допълнителна информация ще бъде дадена до лятото на 2020 година. Очаква се оценяването на фейслифта да не е много по-високо от това на стандартния модел, който е на разположение от £31 870.

Тагове: