Помните ли времената, когато атмосферните двигатели управляваха улиците? Когато ускорението бе пропорционално на натискането на педала ви? Имали сте късмета колата ви да е била с повече от 400 конски сили и особено с поне шест цилиндъра под капака? Бонус точки, ако автомобилът е напълно със задно задвижване и оборудван само с три педала и ръчка. Изглежда Lamborgnini иска да върне тези времена. Поздравете новoто Lamborghini Huracan Evo със задно задвижване.

Проектът е насочен към нови купувачи, които търсят по-малко дигитално изживяване и това съвсем не значи, че новият Huracan не е мощен. Той все още е снабден с 5.2-литров атмосферен V10, който произвежда 610 конски сили и 413 паунд-фута при въртящия момент и този път мощността е насочена само към задните колела. Според Стефано Домичали, председател и главен изпълнителен директор на Automobili Lamborghini "новият Huracan поставя колата изцяло в ръцете на водача и шофирането се базира най-вече на автомобилния хардуер".

  Виж още: IQOS е модерна алтернатива без дим, различна от е-цигарите

Нова система за управление на сцеплението е разработена и калибрирана специално за задвижването на задните гуми. Това означава по-добро сцепление при излизане от завой с по-голяма мощност. С тегло само 3062 паунда новият суперавтомобил достига максимална скорост от 327 километра в час и ускорява от 0 до 100 за 3.3 секунди. Очаквайте Huracan-ът да бъде пуснат на пазара през пролетта на 2020 година с предполагаема цена от $208 571.

 

Оцени:
Рейтинг: 4
Тагове: