Макар и да не са сред най-популярните слушалки на пазара, Xperia телефоните представляват уникални предложения от страна на японския гигант Sony.

Очаквано компанията подготвя наследник/ци на настоящите флагмани Xperia 1 и Xperia 5. XperiaBlog публикува няколко CAD рендъра на новото устройство, зад които стои OnLeaks. В случая достоверен източник.

Рендърите демонстрират продължение на дизайн философията, стартирана от Xperia 1 и Xperia 10. С други думи издължен телефон, предлагащ дисплей в съотношение 21 към 9.

Телефонът, трябва да признаем, изглежда атрактивно, като спрямо моделите от 2019 година рамките и прорезите са още по-малки.

Виж още: Sony Xperia 5 - какво предлага умалената премиум версия на флагмана Xperia 1?

В общи линии феновете на Xperia бранда би следвало да останат доволни, но предвид твърде различната визия спрямо предложенията на по-популярни брандове като Huawei, Samsung и Apple е трудно да предположим дали подобна визия би допаднала и на потребители, които не са използвали до този момент телефони на Sony.

Елемент, който не очаквахме, че Sony ще върне, е използването на стандартни слушалки с 3.5 мм жак. Големи палци горе.

За момента кодовото название е Xperia 5 Plus. Дисплеят би следвало да бъде 6.6-инчов OLED представител, а телефонът трябва да предложи и стерео спикъри.

Очакваната тройна камера (плюс ToF сензор) също ще бъде налична.

Предната камера ще бъде 8 мегапиксела, а сензорът на пръстови отпечатъци ще бъде странично монтиран.

Очакваните размери са следните - 168.2 x 71.6 x 8.1 милиметра.

Ако споделените по-горе спецификации се потвърдят, то определено можем да очакваме устройство от висок клас.

Премиерното представяне на новата Xperia ще се състои по време на MWC конференцията на Sony в края на февруари.

Видео и снимки следват:

---

---

---

Тагове: