След години на разработка и повече от няколко закъснения по пътя Blue Origin планира да направи първия официален полет на своя космически кораб New Shepard на 20 юли. Компанията ще предложи едно място на участника с най-висока цена в онлайн търг, който започва днес. До 19 май всеки може да посети уебсайта на Blue Origin и да направи частна оферта. След тази дата компанията ще отпечата офертите, като ще позволи на всички участващи да видят колко пари са вкарани в играта.

След това целият процес ще завърши на 12 юни с търг на живо за определяне на победителя в мястото. Компанията ще дари парите, които събере, на своята фондация Club for the Future.

При условие че всичко върви по план, на 20 юли автономната ракета New Shepard на компанията ще превози шестима пътници на 62 мили (или само на 100 км) над повърхността на Земята в суборбиталното пространство. Тези, които са в полета, няма да успеят да обиколят планетата, но ще изпитат безтегловност и ще видят очертанията на Земята, преди да се върнат на Земята. Забележително е, че Джеф Безос и компания не са казали колко планират да таксуват за билети за New Shepard, след като полетите станат редовно явление.

Blue Origin няма да бъде единствената ракетна компания, която лети с цивилни астронавти в Космоса тази година. Като част от благотворителен полет за детската изследователска болница "Сейнт Джуд" екипажът на SpaceX ще отведе четирима обикновени души в орбита по-късно тази година с Crew Dragon.

Снимка: Blue Origin

Виж още: Над половин милион души желаят пламенно Tesla Cybertruck

 

 

 

Тагове: