Вече стана много по-лесно за студентите да си вземат храна, без да прекъсват ученето си. Starship и Sodexo са пуснали услуга за доставка на храна за роботи в университета "Джордж Мейсън" във Вирджиния, като осигуряват достъп на студентите и персонала до храна средно за 15 минути или по-малко. Платете само 2 долара през мобилното приложение на Starship и един от повече от 25-те автоматизирани доставчици ще ви донесе пица, кафе и друго хапване до удобен пункт в колежа. Той дори се свързва с училищните планове на студентите за хранене (първата такава връзка изобщо според Starship) и дебитна програма.

Първоначалните партньори са Blaze Pizza, Dunkin и Starbucks. Повече предстоят да се присъединят в следващите седмици, а има и планове за още подобни предложения в университетите по света.

Важно е, че това не е тестов проект. Щатът Вирджиния узакони доставките с роботи, позволявайки на Starship да управлява пълноценно услугата си в щата, стига да спазва насоките за скорост, тегло и мониторинг. Може да не види все още широко разпространение, докато и освен ако други щати не я последват, но внедряването на роботизираните помощници може да проправи пътя за бъдещо разполагане на подобни технологии, ако се окаже успешно в близките година-две.

„Теория на струните“: дали Вселената има цели 10 измерения?

---

Спечели Samsung Galaxy Note 9 в новата инициатива на Go Guide - Go Guide Awards