Случва се! Най-накрая! Samsung си е поставил за цел да произвежда, а впоследствие и продава SSD-та на цена, близка до тази стандартните механични твърди дискове.

В случая става въпрос за 860 QVO серията SSD-та, чиято 1 TB версия ще струва само 149 долара. Тази цена ще направи 860 QVO много близък до бюджетна алтернатива на стандартен HDD като еднотерабайтовия WD Black, който се продава за 99 долара.

Разбира се, все още има разлика в цената между двете технологии, но всеки, който е опитвал да работи с SSD, знае, че скоростите, при които се случва прочитането и записването на информация спрямо стандартните HDD-а, са значително по-високи. В случая при Samsung 860 QVO - 550 MB/s скорост на четене и 520 MB/s за запис.

За справка повечето модерни механични твърди дискове достигат максимална скорост на четене и запис до 200 MB/s.

Основната причина за значителното понижаване на цената на еднотерабайтовия SSD на Samsung е използването на характеризиращата се с висока плътност 4-битова технология на клетките при NAND flash архитектурата.

Споменатият метод спомага за събирането на повече информация и е много по-евтин за производство. 860 QVO е екипиран още с MJX контролер и разчита на Intelligent TurboWrite технологията, за достигане на високите скорости при трансфера на данни.

Продукти от 860 QVO серията ще се предлагат от втората половина на декември. 

Докоснахме PlayStation Classic – първи впечатления (СНИМКИ/ВИДЕО)

---

Дай гласа си за най-добрите игри и съдържание на годината и спечели 55” OLED телевизор

Тагове: