От известно време вече знаем, че шлемът PlayStation VR ще бъде съвместими с новата PlayStation 5. Без да бъде голям хит, той си създаде своя ниша и към момента има около пет милиона потребители, които го ползват на своя PlayStation 4. Хардуерният архитект на новия PlayStation 5 Марк Сърни вече потвърди, че сегашните шлемове ще работят с конзолата, но нова информация добавя, че Sony планира или да ъпдейтне шлема, или да пусне напълно нов, специално за PlayStation 5.

Компанията VR Education, която създава VR изживявания като кацането на Луната и потъването на "Титаник", потвърди, че възнамерява да поддържа със софтуер новата версия на шлема PlayStation VR, която според нея ще излезе в края на 2020 г. заедно с PlayStation 5.

Въпреки че Сърни потвърди, че сегашната PlayStation VR технология ще бъде съвместима и с PlayStation 5, появата на нов шлем означава едно от две възможни неща: ъпдейт, който не се отклонява значително от сегашното поколение на хардуера или сериозна преработка, която бихме могли да наречем PlayStation VR 2.

Виж още: Слухът за Left 4 Dead 3 във VR е само това - слух   

Тагове: