Представители на гиганта Electronic Arts, стоящ зад големи хитове като Battlefield, FIFA и Star Wars: Battlefront, споделиха мнението си за PS5 и Xbox Series X. Според тях това, което може да се направи и на двете платформи, ще "взриви мозъците на играчите".

Изявлението беше дадено по време на инвеститорска среща през третото фискално тримесечие на EA, където лидерите на компанията бяха запитани за планове за следващото поколение конзоли. Въпреки че от EA отказаха да дадат подробности за игрите които подготвят, техният оптимизъм към следващото поколение бе наистина забележителен.

Според Блейк Йоргенсен ще има много "иновации" - не само от EA, но и от цялостната индустрия на игрите. Всъщност не само с правенето на по-сложни такива, но и със създаването на нови гейминг жанрове. Технологии като ray-tracing например ще дадaт ново ниво на дълбочина в сценариите с по-реалистични светлинни ефекти. Освен това използването на SSD ще намали времето за зареждане, което често нарушава доброто гейминг изживяване. Със следващите конзоли индустрията може да създаде нови Оpen World игри с ново, по-високо ниво на реализъм.

За съжаление от EA отказаха да споделят какви видове игри се разработват за следващото поколение. Изказването на представителите им предполага, че разликата между възможностите на настоящите конзоли и тези на следващото поколение ще бъде още по-голяма, отколкото сме предполагали!

Виж още: 10 нюанса HBO Go – защо това все още е най-добрата стрийминг услуга за масовия бг потребител?

Тагове: