Ако искате да започнете уикенда си с изстрелването на една ракета, то в никакъв случай не бива да пропускате новата мисия на SpaceX и нейната ракета Falcon 9, предава Tech Radar.

Изстрелването трябва да стане по-късно днес от космодрума "Кейп Канаверъл", като точният час все още не е определен, тъй като компанията има известни притеснения заради дребен технически проблем. Първоначално изстрелването трябваше да стане вчера, но в последния момент бе отложено. В съобщение в Twitter Илон Мъск побърза да увери, че Falcon 9 е в добро състояние.

Задачата пред екипа днес е двойна - най-напред ракетата трябва да изведе в орбита комуникационен сателит на оператора Thaicom, след което да повтори успешното кацане на кораб дрон в океана. Ако това стане отново, със сигурност ще се придвижим с още една стъпка към използването на многократни ракети и свързаното с това значително намаляване на разходите за космически полети.Виж още: NASA ви помага да видите Международната космическа станция, когато е над вашия град

Тагове: