Базираната в Хюстън частна космическа компания Axiom е създала партньорство с SpaceX, за да лети, плащайки на туристите до МКС, през втората половина на 2021. Съгласно условията на сделката SpaceX ще използва капсулата Crew Dragon, за да превозва трима туристи и член на Аxiom, който ще се увери, че те няма да се намесват на членовете на екипажа на НАСА, които вършат работата си. Трябва да се отбележи, че Axiom е компанията, която NASA избра да построи първия модул на космическата станция.

Компанията на Илон Мъск първоначално разработи капсулата, която да отведе астронавтите в Космоса от американска земя, а първият пилотиран полет с астронавтите на НАСА се очаква да се проведе между април и юни.

Мисията на Axiom ще продължи 10 дни, като два от тях, предназначени за пътуване до и от космическата станция. Нито една от двете страни не е разкрила колко ще струва всичко това. Според "Ню Йорк Таймс" обаче Axiom са споменали, че едно място ще струва $55 милиона и че един човек вече е подписал. Също така, когато NASA обяви през 2019, че отваря станцията за частни астронавти, се обяви, че ще получи $35 000 за всеки човек.

Виж още: Как да калибрирате телевизора си без допълнителен хардуер?

Оцени:
Рейтинг: 4
Тагове: