SpaceX се подготвя за историческия си първи космически полет, с екипаж на демонстрационна мисия със своя Crew dragon космически кораб, който ще е готов на 7 май (въпреки че тази дата не е напълно сигурна в момента). Компанията във вторник показа клип на кораба, който ще пътува с астронавтите Боб Бенкен и Дъг Хърли, провеждащи тестове, а CNBC разкри, че е бил нает бивш администратор от НАСА за изследване и операции - Уилям Герстенмайер.

Герстенмайер служи на НАСА в продължение на 14 години в това си качество, а бе в агенцията в продължение на 40 години, работейки по програмата Space Shuttle, както и за международната космическа станция. Вероятно има само няколко други единици в света, които имат толкова опит, колкото него, което го прави много добро попълнение за SpaceX.

Капсулата, която ще потегли на мисията, е в специализирана камера за изпитване, подложена на това да удържи на силни електромагнитни смущения. Това е ключова част от процеса на проверка, преди да бъде напълно сертифицирана за полет. По-рано тази седмица бе съобщено, че почти всичко е готово по отношение на подготовката за мисията Demo-2 и че тя трябва да се проведе някъде между април и юни, като 7 май е най-горещо споменаваната дата.

Виж още: Оскари 2020: политиката се припокри с художествените постижения

Тагове: