Илон Мъск сподели, че SpaceX планира да изпрати астронавти от NASA на космическа операция, която ще се проведе между април и юни. Мисията, наречена Демо-2, ще се състои в пътуването на екипажа до Международната космическа станция за няколко седмици. От SpaceX наскоро направиха успешен тест за евакуиране от капсулата на Crew Dragon, с което даде начало на операцията.

Говорейки с пресата след теста, Мъск каза, че компанията очаква хардуерната подготовка за мисията да приключи до края на първо тримесечие на 2020 година: "Ние сме много уверени, че хардуерът ще бъде готов най-вероятно в края на февруари или не по-късно от март. Смятаме, че е вероятно първото изстрелване ще се случи през второто тримесечие на годината".

Първоначалният план на NASA бе астронавтите да се изпратят за доста по-кратко време, но сега се обмисля тяхното задържане на космическата станция, за да може да се проведат повече изследвания. Администраторът на космическата агенция Джим Брайденстайн каза, че удължена мисия ще изисква допълнително обучение за екипажа.

Виж още: Големите иновации от CES 2020 

"Ако операцията отнеме повече време, тогава трябва да проведем допълнително обучение за нашите кадри, за да сме готови да направим нещата, които не планирахме да правим с първоначалния ни екип. Трябва да разгледаме ситуацията по-обстойно и да бъдем решителни."

От NASA са платили над $3 100 000 000 на SpaceX, след като последните подписват "Договора за изпълнение на космически мисии, пилотирани от хора". След като тези мисии започнат, също така на частната компания трябва да бъдат платени около $55 000 000 за всеки астронавт, който ще бъде на борда.

 

Оцени:
Рейтинг: 5
Тагове: