Джеф Безос възнамерява да излъчи на живо следващия полет, организиран от неговата компания Blue Origin, който трябва да се проведе този петък, съобщава Geekwire.

С това Безос иска да демонстрира, че политиката на секретност, която традиционно обхващаше начинанията на космическата му компания, вече е част от миналото и той няма нищо против да споделя постиженията си с публиката в момента на тяхното случване.

Петъчният полет ще е четвъртият подобен за Blue Origin; първият суборбитален полет бе през миналия ноември, след което видяхме подобни излитания през януари и април. Всеки път ракета на Blue Origin успяваше да изпрати капсула без екипаж отвъд границата от 100 километра, която се счита за начало на открития Космос.

Според Безос, ако новият опит също протече успешно, това означава, че компанията ще има готовност от следващата година да започне полети с тестови пилоти. Комерсиалните полети си остават все така предвидени за 2018 г.Виж още: Luminati Aerospace направиха успешен тест на свой соларен самолет