Когато NASA обяви програмата Artemis миналата година, тя разкри, че планира хора да кацнат на Луната през 2024 г. Закономерно тази амбициозна цел остави неубедени редица експерти, които считат, че постижението е невъзможно за толкова кратък период.

Сега агенцията публикува официално плана Artemis, разкривайки как хората ще отидат до Луната само след четири години.

Според NASA агенцията е напреднала значително в последните месеци, що се отнася до своята подготовка за кацане на Луната. Това включва финансиране както и нови партньорства, а също и тестовете на капсулата Orion, направени до момента.

В документа NASA разкрива как ще изглежда първата постоянна база на Луната и как тя ще осигурява базова жизненоважна поддръжка за космонавтите в подготовката им за тяхното пътуване по лунната повърхност. Научаваме още, че мисията Artemis 2 ще бъде първият полет с хора, като екипажът ще трябва да достигне лунна орбита. Мисията ще тества хардуера и софтуера на капсулата Orion и ще събере последната необходима информация за NASA преди самото кацане.

„В рамките на Artemis човечеството ще изследва невиждани досега региони на Луната и хората ще се обединят пред непознатото и считаното за невъзможно“, казва NASA.

Снимка: NASA

Виж още: Това е производителят, продал най-много 5G телефони от началото на годината

 

Тагове: