Xperia XA телефоните се обособиха като серията на Sony от среден клас, която е и успешна за японския гигант. Разбира се, към днешна дата за съжаление, за мобилния бизнес на японците успешно от комерсиална гледна точка трябва да стои в кавички. Независимо че смартфоните на компанията предлагат отлично качество.

По същество на вашето внимание представяме рендърите на Xperia XA3, който ще разчита на CinemaWide дисплей в съотношение 21:9. Същият тип дисплей ще бъде част и от флагмана Xperia XZ4.

Sony Mobile ще анонсира и двете слушалки в рамките на MWC в края на февруари в Барселона.

За XA3 научаваме от XperiaBlog, които от своя страна цитират „лийкъра“ Роланд Куанд. Рендърите са разпространени именно от него, а от тях виждаме, че издължената форма на телефона го прави да изглежда като жирафа сред смартфоните. И да, признаваме, че формата е странна, но пък в последните година-две странните елементи в дизайна на модерните смартфони намаляха драстично и преди да видим черно на бяло какво ще представляват „гъвкавите“ смартфони на големите играчи, предложението на Sony от среден клас предлага нещо наистина алтернативно от гледна точка на дизайна.

За щастие рамките са минималистични, а сензорът за пръстови отпечатъци ще бъде на „старото“ място (по отношение на Xperia бранда) – от дясната страна на устройството.

Припомняме, че Sony запази марката CinemaWide и според LetsGoDigital патентът ще обслужва именно новата серия телефони на компанията.

Всички рендъри следват:

---

---

Тагове: