Новият iPhone 15 Pro може да се предлага и с по-добра 5G свързаност. Това сочат данни на SpeedSmart, според които iPhone 15 Pro ще предлага до 24% по-висока скорост на изтегляне на 5G в сравнение с предшественика си iPhone 14 Pro.

Както се вижда от данните на SpeedSmart, най-големият скок се наблюдава в мрежата на американския оператор Verizon, която показва средна скорост на изтегляне от 195.83 Mbps за iPhone 14 Pro за разлика от 243.06 Mbps за iPhone 15 Pro. В същото време iPhone 15 Pro в мрежата на T-Mobile е имал най-бързата средна скорост на изтегляне на 5G - 300.92 Mbps, за разлика от 204.34Mbps в мрежата на AT&T.

Въпреки тази значителна промяна скоростта на качване се е увеличила само малко при трите основни оператора. Причината за подобрението вероятно е свързана с обновяването на модема на iPhone 15 Pro и Pro Max.

Макар Apple да не е споменала с какъв модем са оборудвани устройствата, SpeedSmart твърди, че Pro моделите разполагат с модем Snapdragon X70 на Qualcomm, който компанията рекламира като предлагащ "несравними скорости на предаване на данни, покритие и латентност". Модемът е снабден и с вграден процесор с изкуствен интелект, който се предполага, че подобрява връзката в 5G честоти, включително късовълнови mmWave сигнали. Модемът Snapdragon X70 се предлага и в линията Galaxy S23 на Samsung.

Въпреки че има слухове, че Apple работи по свои собствени 5G модеми, компанията наскоро удължи споразумението си за доставка на модеми до 2026 г., така че може да се наложи да изчакаме още няколко поколения, за да видим какво е подготвила Apple.

Снимка: Unsplash

Виж още: Бъдещите iPhone 16 и iPhone 16 Plus ще разполагат с дисплей с по-висока честота

 

Тагове: