Възможно е iPhone 15 и iPhone 15 Plus да са последните не-Pro версии на телефоните на Apple, които ще се доставят без дисплеи с висока честота на опресняване, тъй като според слуховете компанията въвежда тази технология в iPhone 16 и iPhone 16 Plus през следващата година. В слуха обаче никъде не се споменава терминът ProMotion, което подсказва, че може би отново ще има разлики, разделящи цялата линия 2024.

Според слух, публикуван в социалната врежа X от Majin Bu, iPhone 16 и iPhone 16 Plus може да предлагат по-плавно превъртане и плавни анимации, тъй като се предполага, че Apple ще премине към дисплеи с по-висока честота. Профилът уточнява в последваща публикация, че не е заявил, че новите iPhone-и, пуснати на пазара през 2024 г., ще разполагат със 120Hz честота на опресняване, но е възможно Apple да използва 90Hz панел, като запази Pro версиите изключително със 120Hz дисплеи.

Вече знаем, че честотата на опресняване на Apple Vision Pro е ограничена до 96 Hz и че тя се активира само при гледане на филми, така че има вероятност iPhone 16 и iPhone 16 Plus да получат ъпгрейд само на 90 Hz. Според Рос Янг, който има солиден опит по отношение на технологиите за дисплеи, които Apple използва в различни продукти, калифорнийският гигант ще въведе технологията LTPO във всички модели iPhone 17 през 2025 г.

По-ранният доклад предполага, че версиите, които не са Pro 2024, може да се придържат към LTPS панели, същите като тези на iPhone 15 и iPhone 15 Plus, за да се спестят разходи, но потенциалното увеличение на честотата на опресняване до 90 Hz може да означава, че Apple ще има оправдание да таксува допълнително милиони клиенти. От друга страна, тези слухове за цените сме чували и преди, а компанията въведе само 100 долара увеличение на iPhone 15 Pro Max, и то при положение че дава два пъти повече вътрешна памет.

Плановете на Apple по отношение на iPhone 16 и iPhone 16 Plus могат да се променят с времето, така че препоръчваме на нашите читатели да се отнасят към тази информация с известно недоверие.

Снимка: Unsplash

Виж още: iPad от 2010 г., подписан от Джобс, и Свещеният Граал сред устройствата на Apple отиват на търг 

 

Тагове: