Точно когато си мислите, че учените са открили най-шантавите приложения на изкуствен интелект, поредният екип излиза с още по-иновативно предложение. Вземете например новия изкуствен интелект Fashion++ на Facebook – програма, която трябва да отключи за вас тайните на модния свят.

Facebook е обучил Fashion++, като показал на AI хиляди снимки на дрехи, считани за модни и актуални. В резултат алгоритъмът може да предлага деликатни промени по облеклото, което е иновативно в сравнение с други подобни системи. Например той няма да ви предложи да смените изцяло дрехите си, което би струвало много пари или не би ви се понравило. Вместо това алгоритъмът ще предложи да промените един или два елемента от облеклото си. Възможни са предложения на още по-базово ниво, като например да навиете ръкавите си или да разкопчаете копче на ризата си. Благодарение на машинното обучение алгоритъмът може да разсъждава по-творчески и субективно. От Facebook се надяват, че един ден програмата ще може да помага на модните дизайнери да създават нови тенденции.

Що се отнася до ексцентричните AI експерименти, напоследък Facebook работи на високи обороти. Миналия месец компанията разкри как използва Minecraft, за да обучава дигитален персонален асистент за помощ с общи задачи.  

Виж още: Сливането на Apple и Disney би било най-голямата сделка за всички времена

Тагове: