Много класически видеоигри са достъпни само на един език, което пречи да им се насладите изцяло, освен ако нямате любителски превод. Сега вече разполагате с подходящия софтуер. Версия 1.7.8 на емулатора RetroArch представи функция AI Service, която използва машинно обучение за превод на текста на играта на избрания от вас език. Той черпи информация от услуги като Google, за да идентифицира текста на екрана и да го преведе под формата на изображение, ако нямате против прекъсвания, или в реч. С негова помощ бихте могли да разберете за какво става въпрос в игри, които преди са били неразбираеми за вас.

Първо ще трябва да преминете през процес на настройка, за да направите AI превода разбираем. Трябва да отбележим, че преводите няма да са толкова точни, колкото тези от професионален преводач или дори Google Translate. Това не е чак такъв проблем, имайки предвид грубото състояние на някои официални преводи, но все пак е нещо, за което трябва да помислите, ако не сте достатъчно запознати със сюжета на дадено заглавие.

Въпреки това инициативата определено е похвална - и може да покаже на разработчиците нов начин да представят класическите игри пред по-широка аудитория.

Виж още: Битки с роботи и как YouTube реагира на "страшните" кадри (ВИДЕО)

Тагове: