Следващата стъпка, която Instagram предприема срещу зловредните коментари, е доста любопитна. Изкуствен интелект ще маркира подобни коментари и след това потребителят ще има опцията да ограничава акаунта. Това включва скриване на коментара от всички, освен човека, който го е написал. Това не е всичко. Също така ограниченият акаунт няма да може да вижда кога потребителят е на линия и кога е прочел лично съобщение.

Мерките обаче няма да са само от страна на потърпевшия потребител. Изкуственият интелект също ще засича зловредно съдържание и когато се пишат коментари. Когато открие такова съобщение, ще пита допълнително потребителят дали е сигурен, че иска да коментира това. Разбира се, подобни изказвания не са случайни, даже съвсем преднамерени. Тази мярка няма да спре коментара от това да бъде публикуван, но ще даде шанс на човека да помисли още веднъж дали е сигурен в думите си.

Instagram вече е тествал множество фокусирани върху кибер насилие филтри, включително такъв за обидни коментари, който автоматично преглежда за „съдържащи атаки върху външния вид или характера на даден човек, както и на заплахи за здравето“ коментари, както и подобна функция за снимки и описания. Тези мерки са необходими, но всъщност не могат да направят много, за да предпазят младежите от тормоз помежду им.

Вижте още: Как Ким Кардашиян намаза за пореден път от Instagram. И не само тя...

Тагове: