Дори като войник, Елвис е обичал да живее като крал. Докато отбива военна служба в Западна Германия през 1958 г., той си купува ново BMW 507, което е произведено предната година и е ползвано като състезателна кола и като представително возило на баварската компания.

Колата определено привлича вниманието и на Елвис дори се налага да я пребоядиса червена, след като огромен брой фенки оставят послания с червило по нея. Скоро след това Кралят на рока продава емблематичния автомобил, от чиито модел изобщо са произведени само 254 бройки, припомня CNET.

От 1968 г. колата се намира в гаража на един калифорнийски инженер на име Джек Кастор. Преди две години той я предоставя на BMW, а желанието му е BMW-то да се върне в оригиналния си вид. Автомобилът е докаран в Мюнхен, където започва основната реставрация. Малко по-късно Джек Кастор умира.

Баварските инженери връщат в автомобила стандартния му 3.2-литров V8 двигател и го пребоядисват в оригиналния му цвят. Сега всичко по реставрацията е напълно готово. BMW ще представи официално уникалния модел на 21 август, на конкурса за елегантност в Пебъл Бийч, щата Калифорния.



Виж още: Автопилотът на Tesla този път спаси човешки живот

Тагове: