Немският автомобилен гигант BMW ще започне да интегрира Android приложения в своята система iDrive. Компанията бе една от първите от автомобилния сектор, започнали да вграждат iPhone приложения в колите си. Това стана още през 2011 г. и сега, макар и с известно закъснение, това ще стане и с Android.

Новината дойде от автошоуто New York International Auto Show, където BMW обяви първите три Android приложения, които ще получат официалното одобрение на компанията. Това са стрийминг приложенията iHeartRadio, Pandora и Spotify, които вече ще работят с iDrive system системата на колите от луксозната 7-а серия на BMW.

На практика това означава, че собствениците на тези автомобили ще имат достъп до трите приложения на екрана на таблото и ще могат да се възползват от пълната им функционалност. Единственото, което им е необходимо, е Android смартфон с версия 4.2 или по-нова на операционната система, както и безплатното приложение BMW Connected, след което те просто могат да свържат смартфона си към колата по Bluetooth.

Да, само три приложения не изглежда като нещо много, но е начало и компанията обещава скоро да включи и други популярни програми.

Виж още: Ford: Не се страхуваме от Apple Car