Двама души, които не очаквате да видите в епизод от оригиналния култов сериал Star Trek, са Джеф Безос и Илон Мъск. Създадена от изкуствен интелект версия обаче поставя шефовете на Amazon и Tesla в епизода The Cage, като Мъск играе ролята на капитан Кристофър Пайк, който предвожда Enterprise преди Джеймс Т. Кърк, а Безос е извънземно с огромна плешива глава.

В рамките на епизода извънземните на Безос пленяват капитан Пайк, който се опитва да избяга. От манипулираното видео трудно ще разберете сюжета, защото кадрите са така напаснати, че да представят общуването само между Безос и Мъск. В реалния епизод на Star Trek има и други важни за историята персонажи, които манипулираното видео не показва.

Въпреки че сцената е объркваща, самият deepfake e страшно впечатляващ и в пряк, и в преносен смисъл. Особено обезпокоително изглежда Безос като извънземен. Всъщност това е втората неочаквана поява във вселената на Star Trek за милиардера: през 2016 г. го видяхме в Star Trek: Beyond, където отново се превъплъти в ролята на извънземно с огромна глава.   

Виж още: Instagram ни показа още една нова функция