Собствениците на Hyundai, които притежават умни часовници, се сдобиха с интересна функция за контрол на своите превозни средства благодарение на нова Android Wear версия на компанията Blue Link. Приложение на компанията дава на шофьорите възможност за достъп до някои от функциите на превозните им средства, като например пускане и спиране на двигателя, отключване и заключване на вратите, както и активиране на системите за безопасност - примигване на фаровете или просвирване на клаксона.

Потребителите също така могат да локализират колата си или да се обадят на пътна помощ от приложението. То се свързва с всеки Android Wear часовник посредством приложението за смартфони Blue Link чрез Bluetooth. Няма граница на обхвата и контролът може да бъде осъществен от всяка точка, докато имате връзка с интернет. Има и възможности за гласов контрол, позволявайки команди като start my car или lock my car.

Blue Link системата бе първоначално стартирана през 2012 г. и е на разположение в редица Hyundai автомобили като Sonata, Genesis и Azera. Южнокорейският автомобилен производител ще пусне свое Android Wear приложение на CES 2015.

 

Прочетете още: Google иска Android Auto 2.0 да замени изцяло оригиналните системи на авто производителите