По-добре помислете пак, преди да негодувате срещу високите цени на протекторите и кейсовете за iPhone 13 и бъдете особено бдителни да не изтървете някоя от безценните бройки. По-рано беше излязла информация, че се очаква да бъде изключително трудно екраните на новите устройства на Apple да бъдат подменени. От iFixit потвърдиха, че всяка външна намеса по този детайл рефлектира върху Face ID и функционалността престава да работи.

 

ГЛАСУВАЙ за фаворитите ти в отделните категории на ECA 2021 до 30 ноември и СПЕЧЕЛИ феноменален OLED телевизор от Филипс. А с него качественото забавление е гарантирано!

 

Оказва се, че този ефект е породен от специален микроконтролер, който е свързан с екрана, а за него отговаря само и единствено уникален софтуер на Apple.

Според мнозина това си е абсолютно налагане на монопол от страна на компанията, защото напълно изключва възможността устройствата да бъдат ремонтирани извън оторизиран сервиз. Решението им не бива да ни изненадва - идентичен беше и случаят и с Touch ID модула, но за тяхно (не)щастие той биваше засегнат в прекалено редки случаи. Все пак знаем, че когато има желание, има и начин и според висококвалифицираните техници използването на микроскоп за микрозапояване все пак открива няколко възможни решения на проблема. Въпреки това те признават, че ако преди смяната на екрани представлявало 60% от поръчките, днес тази цифра е сведена до 35%. Това означава, че или компаниите успешно прилагат политиката си, или потребителите сме станали по-внимателни.

Снимки: Unsplash 

Виж още: 3nm Mac и iPhone чиповете отново ще гарантират предимството на Apple за години напред