Преди няколко дни Apple обявиха нова програма за ремонтиране на предишния флагман iPhone 11. Според компанията при някои бройки, произведени между ноември 2019 г. и май 2020 г., се наблюдава проблем, при който дисплеят спира да реагира на докосване. За съжаление като слабо звено е идентифициран дисплейният модул, ето защо той трябва да бъде подменен. За да разберете дали вашият iPhone 11 отговаря на условията за програма за замяна, трябва да въведете серийния му номер в сайта на Apple. 

Ако сте сред притежателите на засегнатите бройки, ще се наложи да се свържете с компанията или техен упълномощен доставчик на услугите им.  
В същото време продължават да излизат наяве и проблеми при iPhone 12. При един от тях телефонът отказва да се зарежда безжично. Въпреки че бъгът не се е проявил при MagSafe, а при Qi-базираните зарядни, Apple обявиха, че са информирани за проблема и работят по отстраняването му. Единственото решение, което в момента препоръчват специалистите, е, докато това се случи, да се използва стандартно зарядно, а потребителите трябва да се уверят, че са инсталирали iOS 14.2. Също така припомняме и комбинацията за бърз рестарт на устройството: натискате бутона за Volume Up, последвано от натискане на бутона за Volume Down, задържайки страничния бутон, като той се отпуска в момента, в който се появи логото на Apple. Към настоящия момент не е доказано, че възстановяването на заводските настройки решава проблема, така че не е необходимо да се предприема тази толкова неприятна стъпка.  

Снимки: shutterstock

Виж още: Новите процесори на Apple могат да променят изцяло компютърния бизнес

Тагове: