Патентите на Apple са винаги интересни за преглеждане, независимо от факта, че по-голяма част от тези идеи никога не стигат до реализация. Но този път компанията изненадващо тръгва в различна посока - или поне това можем да предполагаме от патентните документи с дата 16.11.2021 г. В тях се вижда проект на iPhone, Apple Watch и дори Mac Pro изработени от... стъкло. И докато телефон и смарт часовник не са чак толкова нестандартна мисъл, то какво остава отвъд това? Интересно е, че описанието в резюмето е доста неясно и включва „електронно устройство със стъклен корпус“.

Разбира се, навлиза се и в повече детайли, но това, което ни прави впечатление от изображението, е, че известията са от долната страна на телефона, докато страничните бутони са като инкрустирани сред други функционалности, като например регулирането на силата на звука и настройките на Wi-Fi мрежата. Според документацията по този начин могат да се обособят 6 отделни региона на дисплея. Малко или много това изглежда сякаш телефонът просто няма място, което да не е дисплей.


От друга страна е стъклената визия за Mac Pro: представете си Mac, прозрачен от всяка страна, с огромен M1 Max Extreme CPU, който разкрива мощта си, докато проектираната от Apple система за охлаждане със затворен цикъл му помага процесите да вървят безкомпромисно гладко. Този патент определено си заслужава - дори само за да си представим как подобна концепция може да бъде презентирана.

Снимки: USPTO/Unsplash

Виж още: Вижте коя опция ще подобри вашите FaceTime сесии

Тагове: