Животът на батерията на iPhone традиционно стои на 8 - 10 часа без кой знае какви иновации от страна на Apple в това отношение. По информация от анализаторите на IHS Markit идва време за промяна. Според тях компанията предстои да замени полисиликоновите транзистори (LTPS TFT) в OLED дисплеите с нискотемпературен поликристалинов оксид (LTPO TFT). Това може да увеличи живота на батерията с до 15% благодарение на по-ниската консумация на ток. IHS предполага, че новата технология първо ще бъде въведена в Apple Watch, след което ще последва iPhone.

В доклада на IHS се споменава още, че има вероятност LG да се включи в производството на гъвкави OLED дисплеи за смартфона. Така няма само Samsung да е ангажирана с тяхното производство. В момента и двете компании доставят гъвкави дисплеи за Apple Watch, а за LG предстои да получи квалификация, за да поеме екраните за iPhone. По всяка вероятност Apple ще изиска от тях варианти за LTPO TFT дисплеи, като е възможно и компанията да се преориентира към JDI и BOE, които вече имат разработки в областта.

IHS Markit не се ангажира със срокове за внедряването на новата технология, но ако информацията е достоверна, не след дълго ще се радваме на iPhone модели с по-дълъг живот на батерията.

Тагове: