През последните месеци слуховете за шлема за смесена реалност на Apple набират популярност, но плановете на компанията за устройството остават неясни. Въпреки неотдавнашните препратки към новата платформа RealityOS на Apple, официалното обявяване на джаджата все още изглежда далече - поне това казва анализаторът Минг-Чи Куо.

Според пост на Куо в Twitter трябва повече време, преди AR/VR устройството на Appe да бъде пуснато в масово производство. Поради това анализаторът смята, че е малко вероятно компанията да го представи следващата седмица на WWDC 2022.

Една от причините Куо да не вярва, че Apple ще загатне за новия си шлем със смесена реалност, е, че това ще даде на конкурентите достатъчно време да копират функциите на продукта. Анализаторът поддържа по-ранната си прогноза за това, че джаджата ще се появи в магазините в началото на 2023 г. вместо през 2022 г.

Това не е първият път, в който анализатор заявява, че AR/VR шлемът на Apple ще бъде пуснат през 2023 г. Анализаторът Джеф Пу от Haitong International Securities също вярва, че продуктът ще бъде отложен до първото тримесечие на 2023 г. - подобно на това, което се случи в миналото с първия Apple Watch.

Разбира се, очаква се iOS 16 да въведе нови AR/VR технологии, които ще бъдат основата за новия шлем със смесена реалност на Apple.

Както беше съобщено по-рано тази седмица, търговската марка realityOS вече е регистрирана в множество държави от компания, свързана с Apple. Още през февруари няколко разработчици намериха препратки към платформа, наречена RealityOS в регистрите на App Store.

Марк Гърман от Bloomberg разкри, че Apple наскоро демонстрира предстоящия AR/VR шлем на своя борд на директорите - което е знак, че продуктът е близо до анонсирането. Ако не идва на WWDC, една от възможностите е Apple да обяви новото устройство заедно с новите iPhone през септември.

Очаквате ли да видите новия шлем за смесена реалност на Apple на WWDC следващата седмица?

Снимка: Unsplash

Виж ощеФеновете на Apple трябва да знаят тези настройки за по-добър видеочат