Realme анонсира новия Realme 8 Pro, чиято 108 МР основна камера обещава мини революция в мобилната фотография при нефлагманските телефони. Апаратът работи със сензор от Samsung, наречен Isocell HM2 108MP, който имa размер 1/1.52 инча.

Най-голямата екстра на тази камера е възможността да прави таймлапс звездни пейзажи на нощното небе – нещо, за което Realme твърди, че се появява за пръв път в смартфон.  

30 fps таймлапс режимът използва 15 16-секундни експозиции, за да генерира един кадър. Realme казва, че трябва да снимате осем минути, ако искате видео от една секунда, така че се пригответе да записвате видео доста дълго време, ако искате вашето таймлапс видео да е с продължителност няколко минути.

Засега не се знае кога серията Realme 8 ще излезе на пазара, но вече е очевидно, че 180 МР камерата ще бъде основна характеристика и предмет на дискусии в средния ценови клас. Освен обявения Realme 8 Pro, друг апарат, който ще има 108 МР сензор, се очаква в лицето на модел от серията Redmi Note 10 на Xiaomi.

Снимка: shutterstock

Виж още: Екраните на Galaxy Z Fold 3 стават по-малки, а гъвкавите устройства на Xiaomi – повече