Последният прототип на Audi TT Offroad Concept идва с E-Tron хибриден двигател, който изкарва TT семейството извън купетата и кабриолетите, които сме свикнали да виждаме. Той ще направи своя дебют по време на Автомобилното изложение в Пекин, което започва от 21 април и продължава до 29-и.

Audi TT Offroad Concept съчетава два електрически мотора (по един на всяка ос) с обща мощност 292 конски сили и турбодвигател с вътрешно горене, който допринася за увеличение на конските сили до 408 общо. Концепцията дори е екипирана с безжично зареждане, което улеснява зареждането на хибрида, когато той е паркиран на правилното място.

От Audi твърдят, че хибридът може да измине 100 километра само с 1,84 л бензин! А Autoblog посочват, че той споделя редица характеристики с Allroad Shooting Brake концепцията на Audi, която бе показана на автомобилното изложение в Детройт преди няколко месеца. Според проф. д-р Улрих Хакенберг, член на управителния съвет за техническо развитие, "той показва как бихме могли да си представим един нов модел в бъдеще семейството на TT".

Очакваме вашите мнения. Харесва ли ви тази концепция?

 

Виж още: На New York Auto Show 2014 бе представено страхотното Audi RS7 Dynamic!