Когато TikTok се появи на сцената, никой не предполагаше, че за толкова кратък период платформата ще заеме позиции, за които останалите социални мрежи са се борили с години. След като множество проучвания сочат, че TikTok е един от най-предпочитаните канали за информация, време е да се запитаме дали скоро ще се появи и неговият наследник. За някои това вече се е случило в лицето на BeReal. Разбира се, на толкова ранен етап е неразумно да потвърдим, че приложението ще има чак такъв феноменален успех, но към момента то е на челна позиция по изтегляния в категорията за социални мрежи на Apple App Store и Google Play. Успехът не остана незабелязан и TikTok Now се появи доста бързо с цел да бъде предотвратен потенциален отлив на потребители от една платформа в друга. „TikTok Now кани вас и вашите приятели да заснемете това, което правите в момента, като използвате предната и задната камера на вашето устройство“, се казва в изявление на компанията. „Ще получавате ежедневна подкана да заснемете 10-секундно видео или статична снимка, за да споделите лесно какво правите.“ 
Има само една подробност: потребителите на BeReal вече много добре познават този тип подканяне. Миналия месец изтече информация, че и Meta работи върху сходна функция, наречена Candid Challenges за Instagram, но интеграцията все още не е официално потвърдена.

 
И все пак - ще успее ли BeReal да намери своето място, без някой от големите играчи да е попил от потенциалния му успех? Все още е рано да разберем - френският стартъп е основан от бившия служител на GoPro Алексис Бареят през 2020 г. и наскоро беше оценен на 600 милиона долара. Но подобен беше и успехът на Clubhouse само преди една година, обаче славата му започва да намалява. На пазар, където потребителите трудно могат да се нарекат лоялни, позиции се запазват изключително трудно. Така че битката никак няма да бъде лесна.

Снимки: Unsplash/BeReal

Виж още:Zoom прави свои приложения, за да надникне в календара и имейла ви