Вече имахме много ексклузивни изтичания на информация за серията Google Pixel 8 благодарение на Камила Войчеховска. Липсващото парче от пъзела е цената, но друго изтичане може да ни даде известна информация.

Индийският източник Йогеш Брар е публикувал в Twitter очевидни цени на Pixel 8, като твърди, че базовият модел ще се продава на дребно за 649 или 699 долара. За сравнение базовият Pixel 7 струваше 599 долара, така че очакваме увеличение на цената с минимум 50 долара.

Ако информацията се потвърди, то ще бъде малко разочароващо, но не и неочаквано. Samsung и Apple предложиха глобално увеличение на цените на последните си телефони от висок клас, въпреки че се придържаха към същите цени в САЩ. Google също повиши цените на серията Pixel A, като Pixel 7a за 449 долара е с 50 долара по-скъп от 6a.

Брар публикува и спецификациите на Pixel 8 и те до голяма степен съответстват на предишните ексклузивни изтичания. Източникът обаче също така отбеляза, че Google въвежда в телефона ултразвуков скенер за пръстови отпечатъци. Това би било значително подобрение в сравнение с оптичния скенер на линията Pixel 7, като на теория ще доведе до подобрения в точността и скоростта. Това няма да е първият път, в който чуваме за потенциална поява на ултразвуков скенер в серията, тъй като прототип с технологията беше забелязан още през октомври. Но сега този ъпгрейд изглежда по-вероятен.

Иначе според източника имаме SoC Tensor G3, 6.17-инчов 120 Hz OLED панел, 8 GB RAM, 128 GB или 256 GB памет, двойна задна камера (50 MP GN2 с OIS и 12 MP ултра късофокусна), 11 MP селфи камера, батерия с капацитет 4485 mAh, 24 W кабелно зареждане и 12 W безжични скорости. Предполагаме, че последната цифра е за стандарта за зареждане Qi, тъй като собственото ни изтичане сочи 12 W чрез Qi зареждане и 20 W чрез собствено безжично зареждане.

Въпреки това между инфлацията, повишаването на цената на Pixel 7a и няколко подобрения (тази 50 MP основна камера и ултразвуковия скенер за пръстови отпечатъци) можем да разберем защо ще има увеличение на цената. Но се надяваме това повишение да бъде сведено до минимум.

Снимка: Unsplash

Виж още: Огъване и топлина съсипаха Google Pixel Fold в тест за издръжливост (ВИДЕО)