Google пусна нова версия на браузъра Chrome. Последната актуализация ще донесе големи подобрения в скоростта на приложението, но само за устройства от висок клас.

Днес екипът на Chrome обяви в блог, че последната версия на браузъра Chrome е оптимизирана за бързина и ефективност.

"С последната версия на Chrome влязохме дълбоко под капака на енджина на Chrome, за да потърсим всяка възможност за увеличаване на скоростта и ефективността - от подобрено кеширане до по-добро управление на паметта."

Както Google посочва, Chrome за Android винаги е бил оптимизиран да има малък отпечатък. Но тъй като екосистемата на Android е толкова разнообразна - някои устройства имат по-високо ниво на възможности от други, - екипът на Chrome реши да създаде версия, предназначена специално за устройства от висок клас. Тази версия е проектирана така, че да постигне максимална производителност, като дава приоритет на скоростта пред размера.

За да постигне това, Google "насочи оптимизациите към силно използваните в JS функции Object.prototype.toString и Array.prototype.join". Екипът е създал и специализирани бързи пътища за анализ на innerHTML. Освен това те откриха възможност за спестяване на памет както във V8, така и в Oilpan с компресиране на указатели.

След като пуснаха браузъра през бенчмарка Speedometer 2.1 на Apple, от компанията заявяват, че "подобрените функции и ефективното компресиране на указатели колективно ни дадоха 10% увеличение" за три месеца. Според Google тази версия на браузъра вече е с 30% по-бърза, когато работи на съвместими устройства. Разбира се, като компромис файлът на приложението ще заема и повече място в телефона ви.

Какво мислите вие? Нямате ли против да се заеме повече вътрешна памет за по-бърза работа с Chrome?

Снимка: Unsplash

Виж още: Сайтовете с еротично съдържание вече ще изискват доказателство за пълнолетие

 

Тагове: