Сферата на цифровите технологии, доминирана от гиганти като Google и Microsoft, е огнище на конкурентни иновации, особено когато става въпрос за изкуствен интелект. Тази конкуренция доведе до забележителни събития като появата на AI Chat на Bing в телефоните с Android и инцидента, при който Bing неточно генерира отговор на AI за търсене в Google Chrome. На фона на това съперничество и иновации Microsoft разшири наличността на своя чат с изкуствен интелект на Bing, задвижван от ChatGPT.

По-рано чатботът с изкуствен интелект в Bing беше достъпен само чрез браузъра Microsoft Edge. Microsoft разширява тази функционалност за Google Chrome. Интеграцията е проста и интуитивна, въпреки че все още е в процес на внедряване. След като е готова, потребителите могат да отидат на bing.com, да докоснат върху иконата "Чат" в горния ляв ъгъл на екрана и чатботът се активира, като се слива безпроблемно със стандартните резултати от търсенето.

Важно е да се отбележи, че има някои ограничения за работата с Bing AI в Google Chrome. Ограничението за въпрос от 4000 знака в Edge е намалено на 2000. Освен това разговорът в чата се нулира в Chrome след пет съобщения за разлика от по-щадящия максимум от 30 съобщения в Edge. Макар и да не вредят напълно на потребителското изживяване, тези ограничения могат да изнервят някои хора.

В миналото Microsoft е подтиквала потребителите да се откажат от Google Chrome и да се насочат към собствения ѝ браузър. Чатът с изкуствен интелект на Bing особено често е обвиняван, че генерира рекламен текст за функции на Bing, вместо да изпълнява заявките на потребителите за търсене на Chrome. Тази подвеждаща практика предизвика критики и накърни репутацията на Bing, тъй като Microsoft позиционираше функцията за чат като конкурент на AI преживявания като ChatGPT и Google Bard. След отзвука Microsoft деактивира функцията, като потвърди ангажимента си да експериментира с нови функции, за да подобри преживяванията на клиентите.

Въпреки ограниченията и предишните противоречия тази разработка обединява функционалностите на Bing и Chrome, което е от полза за крайния потребител. Тя все още е в процес на внедряване, но приложението Bing за Android вече разполага с функцията за изкуствен интелект, ако искате да я изпробвате.

Снимка: Unsplash

Виж още: Open AI ще забави публичния достъп до фунцкията за разпознаването на изображения поради опасения с поверителността