Google не спира да представя нови функции, които целят да променят потребителското преживяване по време на браузване. Според The Windows Club разработчиците на компанията експериментират с въвеждането на мета-таг, който да позволи на страниците да включват избрани опции, които да пестят енергия. Според тях това ще доведе до по-дълга работа на устройството ви на батерия.

Този мета-таг ще има възможност да намалява framerate-а на клипове и съдържание, да забави изпълнението на избрани скриптове, като това ще ви позволи да използвате компютъра си малко по-дълго. Той ще реагира на личните предпочитания и дори на състоянието на устройството ви, като например нотификации за почти изчерпана батерия.

Това ще е доста ценно, ако искате да говорите дълго във видеоконференция, като новата функция ще „нареди“ на компютъра ви да забрани на уеб приложенията да консумират много енергия в момент, когато не се използват.

С внедряването на новия мета-таг Google се стреми да оправи репутацията на браузъра си, известен с „лакомията“ си за ресурси и батерия.

Тагове: