Нова година, ново начало и за Discovery, които тръгват по добре отъпкания път на стрийминг услугите. Любимият на мнозина научнопопулярен канал представи своята нова услуга Discovery +, която в началото ще бъде налична в САЩ, като постепенно ще обхване и Латинска Америка. Що се отнася до Европа, Discovery ще си партнират с мобилния оператор Vodafone и от услугата ще могат да се възползват потребителите във Великобритания и Ирландия (където стрийминг платформата беше пусната предпремиерно), Исландия, Германия, Италия, Испания, Португалия, Унгария, Чехия, Румъния, Гърция и Турция. Discovery + ще предложат каталог с над 55 000 епизода от предавания с най-различен характер, част от програмата както на Discovery, така и от останалите канали, станали част от семейството - HGTV, Food Network, TLC, Animal Planet и др.  


Приложението е налично през Amazon Fire TV, Roku, Samsung Smart TV, Apple TV, Android TV, Xbox One и Xbox Series, както и поддържащите iOS и Android устройства. Една от изненадите е, че засега Playstation 5 и Playstation 4 остават извън списъка.   
Обявените цени са около 5 щатски долара за стандартен достъп и 7 долара за достъп до версия без реклами. Разбира се, интересно е дали стрийминг услуга с такъв тип съдържание ще привлече достатъчно абонати, като от Discovery се надяват броят им да гравитира около 10 милиона до края на 2021 година (за сравнение в момента стандартното излъчване на Discovery достигат до над 400 милиона абонати в света). Разбира се, подобни цели вървят ръка за ръка с ангажиментите за бързо разпространение, качествено съдържание и стабилно излъчване.  

Снимки: Discovery+

Виж още: The Mandalorian е най-пиратстваният сериал за 2020